Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

4 Havo en 5 vwo in Parijs

In de week voor de meivakantie zijn 70 leerlingen van 4 havo en 5 vwo vier dagen in Parijs geweest. Normaal gesproken zijn de kamers nooit klaar, maar deze keer waren alle kamers meteen beschikbaar en konden de leerlingen zich meteen installeren en opfrissen. Tijdens de eerste dag hebben we een wandeling onder begeleiding van gidsen gemaakt in de hippe joodse wijk de Marais. Daarna zijn we in een restaurant aan de Champs Elysées gaan eten. Vanuit de tweede verdieping in het restaurant hadden we het uitzicht op een filmpremière die een paar deuren verder plaatsvond. Na het diner heeft de meerderheid van de groep gekozen voor een wandeling naar de Eiffeltoren. Het resterende deel wilde graag over de Champs Elysées naar het Louvre gaan wandelen. 

De tweede dag begon met een rondleiding in het Stade de France. Voor de andere helft van de groep stond de dag vooral in het teken van de onderwereld: zij hebben de Catacombes bezichtigd en hierna hebben we als hele groep het immens grote kerkhof Père Lachaise bezocht. In de avond hebben we de wijk Montmartre verkend en hier was het uitzicht vanuit de Sacré Coeur het hoogtepunt van de dag. 

De derde dag heeft de buschauffeur het drukke stadsverkeer getrotseerd en is het gelukt om Versailles met een beetje vertraging te bereiken. Het geduld werd echter beloond met een bezoek aan het gigantisch indrukwekkende paleis van Versailles en de tuinen van het paleis. De zonnekoning was gedurende de hele reis aanwezig, want het was weliswaar niet warm, maar de zon scheen constant. Na het bezoek aan Versailles hebben de leerlingen genoten van hun vrije tijd in de stad van de mode en gezien de vele winkeltasjes was het een geslaagde shopmiddag. Na het gezamenlijke avondeten hebben we tijdens de sfeervolle boottocht nog eens vele monumenten van dichtbij kunnen zien. Op vrijdagochtend hebben we deze monumenten ook nog vanuit de 225 meter hoge Tour Montparnasse mogen bewonderen. Een groot compliment voor de leerlingen: we waren altijd compleet en de sfeer was top! Voor de docenten was het een groot genot om deze groep op sleeptouw door Parijs te mogen nemen!

Annebeth Kanis, Janine Koolen, Karim El Hassouni, Martijn Ketzer en Frans Bemelmans