Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Eijkhagen College brengt nieuwe leerlingen in beweging

Op 31 augustus in De Limburger:

Eijkhagen College in Landgraaf is door nieuwbouw zijn sportvelden kwijt, maar brengt nieuwe leerlingen toch in beweging met sportieve introductie.

Vanwege de bouw van een nieuw schoolgebouw zit het Eijkhagen College in Landgraaf de komende jaren zonder sportvelden. Dat betekent uitwijken en creatieve oplossingen verzinnen. Ruim driehonderd brugklassers krijgen deze week een sportieve introductie op Park ter Waerden in Ubach over Worms.

„Door de nieuwbouw ben ik een gymleraar zonder sportvelden”, zegt Lennard Vinken, docent lichamelijke opvoeding en ‘gezonde schoolcoördinator’ op het Eijkhagen College in Landgraaf. De nieuwe school wordt namelijk gebouwd naast de oude, op het sportterrein waar normaal gesproken de gymlessen worden verzorgd.

Uitwijken

Voor de reguliere gymlessen wijkt het Eijkhagen College voorlopig uit naar de voetbalvelden van FC Landgraaf. „Daar hebben we minder mogelijkheden dan op Park ter Waerden, maar onze tijdelijke gymlocatie moet op loopafstand van de school liggen”, verklaart Vinken die keuze.

Lees hier meer. 

Sport