Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Eijkhagen is gecertificeerd als Euregioschool!

Op 11-10-2023 is Eijkhagen gecertificeerd als Euregioschool! 

Euregioscholen besteden structureel extra aandacht aan minimaal een van de buurtalen Duits, Frans en Nederlands. Ook vindt er minimaal twee keer per jaar een grensoverschrijdende uitwisseling met een partnerschool uit de Euregio Maas-Rijn plaats. Het Eijkhagen College is gespecialiseerd in de buurtaal Duits en heeft een samenwerkingsverband met de partnerschool Aachener Gesamtschule.

Leerlingen wordt bovendien de mogelijkheid geboden een taalcertificaat te behalen dat is gekoppeld aan het Europees Referentiekader (ERK): Goethe voor Duits; Delf/Delf scolaire voor Frans en CnvT voor Nederlands.

Als Euregioschool willen wij onze leerlingen ervan bewust maken dat ze onderdeel van een groter geheel zijn en we willen hen leren dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor zichzelf maar ook voor elkaar en de omgeving. We hopen dat dit bijdraagt aan een gevoel van trots op de eigen omgeving en de drive om kansen en mogelijkheden te pakken in deze Euregio.

Meer informatie over het overkoepelende netwerk vindt u hier: https://www.emrlingua.eu/nl/lehrende/schulnetzwerke/euregioschule.php  

Euregioschool
Euregioschool