Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Fotowedstrijd voor leerlingen van Eijkhagen

Doe mee!

De maand december is een goede maand om boeken te lezen. Er begint een vakantie, het is vroeg donker, na de toetsweek heb je het even ietsje minder druk… Pak eens een boek! Maar laat vooral ook zien dat je leest. Met een foto van jezelf met een boek kun je leuke prijzen winnen. Ben jij creatief? Maak een foto waarin je op een vreemde plek zit te lezen, ergens waar normaal niemand zit te lezen. Je ziet een voorbeeld hieronder. Op een bouwplaats zit niemand te lezen, toch? Deze foto is genomen in ons nieuwe schoolgebouw, op de plek waar de schoolbieb zal komen. Posters hangen in het hele schoolgebouw.

Stuur een selfie in, of een bewerkte foto, of een absurde… als je de foto maar zelf gemaakt hebt! Lees verder over wat mag, moet en wat je kunt winnen.

Wat mag je doen?

Maak zelf een foto van jezelf of iemand anders die daarvoor toestemming heeft gegeven. Gebruik de kaft van een leesboek in je foto als onderdeel van de foto. Het gaat wel om een genomen foto; dus niet een door een AI samengestelde afbeelding.

Wat moet je doen?

Stuur je digitale foto in vóór 8 januari 2024 naar fotowedstrijd@eijkhagen.nl. Stuur het originele bestand in, dus maak het bestand niet kleiner. Als de bestandsgrootte het niet toelaat om te versturen via de mail, gebruik je de gratis service van www.wetransfer.nl of lever je een usb-stick in bij dhr. Kusters. (postvak 62 in de docentenkamer of zelf afgeven in 310)

Je zorgt ervoor dat iedereen die op de foto staat, net als jij als fotograaf, ook toestemt in het afdrukken, exposeren op school en eventueel later publiceren van de foto.

Wat kun je winnen?

De winnaar van de wedstrijd krijgt een waardebon van € 50,= van bol.com (in overleg is een andere zaak ook mogelijk), de nummers twee en drie krijgen ook waardebonnen. Alle foto’s worden groot afgedrukt en tentoongesteld in de bibliotheek van Eijkhagen in januari 2024, dus ook op de open dag. Dan kunnen opa en oma, ooms en tantes of vrienden ook komen kijken!

Hoe doe je mee?

Stuur je digitale foto in vóór 8 januari 2024 naar fotowedstrijd@eijkhagen.nl. Stuur het originele bestand in, dus maak het bestand niet kleiner. Als het te groot is om te versturen via de mail, gebruik je de gratis service van wetransfer.com of lever je een usb-stick in bij dhr. Kusters. Door het insturen verklaar je dat de fotograaf leerling van Eijkhagen is, dat de fotograaf en de afgebeelde personen toestemming geven om de foto af te drukken, te exposeren op school en eventueel later te publiceren (bijvoorbeeld op website school).

Waar moet je op letten?

Je foto wordt beoordeeld op idee, uitvoering en kwaliteit. Dat betekent dat de originaliteit zeker meetelt, maar we kijken ook of belichting, scherpte, compositie, kleur en eventuele bewerkingen bijdragen aan de kwaliteit van de foto. De jury bestaat uit dhr. Hendriks van ckv, dhr. Kusters van Nederlands en mw. Koolen van de bibliotheek.