Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Uitwisseling 4 tvwo met Spanje

De leerlingen van 4 tvwo zijn de week voor de meivakantie naar Spanje geweest. De leerlingen van evw4c met een N-profiel bezochten de uitwisselingsschool in Zaragoza en de leerlingen met een M-profiel bezochten de uitwisselingsschool in San Sebastian. Twee scholen waar we al jaren mee samenwerken en een prachtig programma mee draaien. Normaliter gingen we altijd met de derdeklassers naar Spanje maar de afgelopen twee jaar hebben we gekozen voor de leerlingen uit de vierde klas omdat zij in de onderbouw, door Corona, nog geen uitwisseling hadden gehad. De achterstanden op dit gebied zijn nu ingehaald, dus vanaf komend jaar gaat deze uitwisseling weer plaatsvinden in de derde klas van ons tweetalig vwo.

Het programma in Zaragoza bestond uit de traditionele excursie naar Madrid met een stadwandeling door het oude centrum en een stadswandeling door Zaragoza met een bezoek aan de kathedraal El Pilar en het kasteel Aljafaría. Op school werd er gewerkt aan het creëren van een bordspel met vragen, lijkend op een spelprogramma dat in Spanje vaak op televisie komt, waarbij feitjes over zowel Spanje als Nederland de input vormde. De begeleiding was zeer te spreken over de prettige interactie tussen de Spaanse en Nederlandse leerlingen.

Het programma in San Sebastian bestond uit een excursie naar Bilbao met een bezoek aan het Guggenheim museum en een stadswandeling door San Sebastian met onder andere een bezoek aan het strand en het oude centrum. Op school werkten de leerlingen hier ook aan een cultureel project waarbij de verschillen en overeenkomsten tussen onze culturen in kaart gebracht werden.

De leerlingen uit Zaragoza zijn reeds in maart bij ons geweest en volgende maand komen de leerlingen uit San Sebastian bij ons op bezoek. Deze bilaterale uitwisseling is een prachtige samenwerking die we koesteren en hopelijk nog lang kunnen voortzetten. 

We kijken er naar uit om volgende maand onze vrienden uit Baskenland te verwelkomen.