Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Gymnasium

Op het Eijkhagen College volg je als leerling van het VWO en tweetalig VWO op de brugklas Latijn. Je maakt dus kennis in de brugklas (t)VWO met het vak Latijn zodat je na het 1e jaar een goede keuze kunt maken voor het (tweetalig) gymnasium of misschien dat je toch nog wilt overstappen naar het (tweetalig) atheneum. Leerlingen weten na een jaar precies wat het vak Latijn inhoudt.

Wat biedt het gymnasium aan leerlingen? Je maakt niet alleen kennis met de talen Latijn (vanaf de brugklas) en Grieks (vanaf klas 2) maar je leert ook veel over de geschiedenis, de filosofie en de archeologie van de Grieken en de Romeinen. In klas 4 en 5 volg je KCV: klassiek culturele vorming. Je leert alles over de kunst en cultuur van de Grieken en de Romeinen.  

Ook biedt Eijkhagen extra programmaonderdelen aan voor de (tweetalig) gymnasiasten. Voorbeelden zijn: het Thermenmuseum in Heerlen, het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, een bezoek aan Trier, een scholenproject onder leiding van de universiteit Nijmegen, tot en met de reis naar Rome in de 5e klas.  

Kortom, als gymnasiast in het reguliere en tweetalige onderwijs heb je een bredere algemene ontwikkeling, heb je een voordeel als het gaat om het leren van talen in het algemeen, en kun je goed analyseren. Door al deze extra’s bouw je als gymnasiast een rijk portfolio op, waardoor je kansen om toegelaten te worden tot bepaalde universitaire studies groter worden als je eenmaal je diploma in handen hebt!