Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Tweetalig onderwijs

Naast het reguliere vwo (atheneum en gymnasium) hebben we op Eijkhagen al sinds 1997 een tweetalig vwo. Naast het aanbod dat beschreven staat bij het vwo, kies je bij het tweetalig vwo ook voor een internationaal gerichte opleiding die verder gaat dan alleen extra aandacht en uren voor Engels. Op onze school krijg je de eerste drie leerjaren minimaal 50% van de lessen in het Engels: geography, art & design, religious studies, history, physical education, economics, maths en social studies.

In die lessen spreken zowel de docent als de leerlingen vanaf de eerste dag Engels. Bovendien kun je na de tweetalige vwo-brugklas een keuze maken voor tweetalig atheneum of tweetalig gymnasium.

Als het tweetalig vwo met succes is afgerond, beschik je officieel over een near native speaker-niveau van de Engelse taal en heb je ook internationaal erkende Cambridge-diploma’s.

Naast de taalontwikkeling ligt de nadruk op ons TTO op persoonsontwikkeling en wereldburgerschap. Leerlingen leren over de grens heen kijken. Ze onderzoeken de culturen en hun eigen rol hierbij zowel in de regio als verder weg. Leerlingen worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden waardoor ze assertiever en zelfbewuster in het leven staan.