Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

‘Lassen in augmented reality, (non-alcoholische) bier brouwen, een escape room en nog veel meer’

Woensdag 31 januari en donderdag 1 februari hebben 50 leerlingen van 3 havo respectievelijk 36 leerlingen van vmbo een bezoek gebracht aan het Vista College te Sittard in het kader van ‘de week van de procestechniek’. Na het aantrekken van een veiligheidsjas en het opzetten van de veiligheidsbril werden de leerlingen verdeeld in verschillende groepjes. Elk groepje van 5 bezocht gedurende de hele ochtend tien verschillende plekken. 

Zowel studenten als docenten vertelden per plek kort wat de opleiding inhield. In de bierbrouwerij maakten de leerlingen (non-alcoholische) drankjes, ook lieten ze een robotarm allerlei dingetjes oppakken en bedienden ze zelf machines. Daarnaast moesten de leerlingen lassen in augmented reality, ontsnappen uit een speciale escape room, communiceren per walkie-talkie in een proeffabriek met een ploegleider en de zuurgraad bepalen van onder andere Cola light en Fanta. Bij enkele activiteiten konden de leerlingen punten krijgen. Zo bleken sommige leerlingen echte robot experts te zijn, terwijl een ander een geboren lasser was.

De leerlingen waren continu bezig en er was geen tijd voor saaie theorie. Ook werd duidelijk gemaakt dat de huidige fabrieken niet meer zo vies zijn, zoals veel mensen denken. ‘Hahaha…dat is zeker niet meer het geval vandaag de dag.’ zegt een docent, wanneer een leerling hiernaar vraagt. ‘Dit was echt heel erg interessant! ‘ zegt een 3 havoleerling na afloop van de dag.  We zijn blij met dit aantal en hopen dat veel leerlingen enthousiast zijn gemaakt voor de bèta vervolgopleidingen.  

De Limburger:

Vmbo’ers en havisten proeven van beroepen in techniek bij Vista College in Sittard: ‘Het is leuk en wordt goed betaald”


Meer info vind je op: Procestechniek Maintenance Limburg