Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Talentblokken: bijeenkomsten rondom boek ‘De meeste mensen deugen’

Dit schooljaar starten we met Talentblokken op het Eijkhagen College. Wat zijn Talentblokken? Dit zijn workshops waarop jij als leerling kunt inschrijven. In een niet-schoolse setting kom je in groepsverband met een docent samen om je eigen talent te ontplooien of nieuwe kennis te vergaren. Een van talentblokken bestaat uit een reeks bijeenkomsten rondom het boek ‘De meeste mensen deugen’ en wordt geleid door meneer Wiesen. Voor meer informatie kijk hieronder: 

Bijeenkomsten rondom boek ‘De meeste mensen deugen’

We gaan samen het boek van Rutger Bregman ‘De meeste mensen deugen’ lezen. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Per bijeenkomst bespreken/ analyseren we een paar hoofdstukken uit dit boek. Waar kunnen we ons in vinden en waar vliegt Bregman uit de bocht?

Zie link voor meer informatie.

Aantal bijeenkomsten: ongeveer 6 in totaal

Doelgroep: bovenbouw havo-vwo

Periode: per zes weken een bijeenkomst.

Aantal deelnemers: maximaal 10 (ieder wél met een eigen exemplaar van het boek)

Aanmelden: via mail: cah.wiesen@svopl.nl. Deadline is 16 september.