Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

Verkeerslab van het 1e leerjaar op donderdag 8 december

Verkeerslab leerjaar 1

Aanstaande donderdag is het verkeersproject VERKEERSLAB leerjaar 1. De workshop duurt 50 minuten en zal plaatsvinden in de bovenbouw kantine. (Zie bijgevoegd schema)

De workshops worden verzorgd door gastdocenten.

KlasLes VakLokaal
Eb1a2 lvBB kantine
Eb1b2 faBB kantine
Eb1c2 gsBB kantine
Eb1d3 exaBB kantine
Eb1e3 exaBB kantine
Eb1f3 lvBB kantine
Eb1g5 neBB kantine
Eb1h4 exaBB kantine
Eb1i4 exaBB kantine
Eb1j5 lvBB kantine
Eb1k4 hisBB kantine
Eb1l5 engBB kantine

Project beschrijving:

Het Verkeerslab bestaat uit één lesuur voor maximaal drie klassen per les/spelshow. Deze drie klassen strijden tegen elkaar om als slimste en veiligste qua gedrag en kennis uit de bus te komen. Na een multimedia-introductie is er een mix aan theoretische (wetenschappelijke) input en praktijkgerichte oefeningen. Deelnemers moeten op intensieve en inventieve wijze allerlei verkeerssituaties oplossen, quizvragen (zowel open als ja/nee antwoorden) in teamverband beantwoorden en via coördinatie- en behendigheidsapparatuur allerlei reactietesten uitvoeren. Ook moet een actuele en gevaarlijke verkeerssituatie nabij de school in teamverband worden opgelost. Alle vragen en opdrachten hebben tot doel om verantwoordelijkheidsgevoel en risicobesef gedurende het Verkeerslab aan te wakkeren. Allerlei afleidingsvormen op de fiets staan centraal, maar tijdens het Verkeerslab is er ook aandacht voor overige verkeersvormen en stromen waar de scholier op de school-thuisroute mee te maken kan krijgen.

Tussendoor worden allerlei korte (komische) animaties/cartoons getoond waarin het onverantwoordelijke gedrag van schoolgaande fietsers vanuit het perspectief van overige weggebruikers centraal staat. Dit is de opmaat voor enkele discussierondes gedurende het Verkeerslab. De winnende klas/groep krijgt een passende prijs uitgereikt. Docenten worden betrokken als jurylid en zijn herkenbaar een witte lab-jas.