Eijkhagen

tvwo – vwo – havo – vmbo-tl

Leerlingen

NPO-LOB-stage i.s.m. HTC bij de HUB Kerkrade

Twaalf leerlingen van 4 havo en 4 vwo liepen van 24 t/m 26 januari in het kader van het NPO-LOB-programma in samenwerking met Het Talent Centraal stage bij de bibliotheek Kerkrade. In de lessen Nederlands hadden ze gesolliciteerd op deze unieke stageplek, vervolgens kregen ze een sollicitatiegesprek met hun stagebegeleider en tenslotte gingen ze als jongerenprogrammeurs aan de slag in Kerkrade. Ze hebben in groepjes gebrainstormd over hoe de HUB nog meer voor jongeren een interessante ‘place to be’ kan worden. Ze bedachten een plan en gingen op onderzoek uit. Ze kregen een teams call met een echte vormgever en er werd een poll uitgezet via Instagram. Bovendien moesten ze onderzoeken of het ook wel financieel haalbaar was.

Afgelopen donderdag 26 januari presenteerden de Eijkhagen-leerlingen met een PowerPointpresentatie hun bevindingen aan het publiek in de HUB. Het ene groepje had een presentatie uitgewerkt rondom een high tea, een ander groepje bedacht een FIFA-toernooi en weer ander groepje een Open Mic Night. Het blijft dit jaar niet bij alleen maar ideeën, de activiteiten worden namelijk ook uitgevoerd in de HUB. Hiervan blijven we de Eijkhagen-leerlingen op de hoogte via de site en de socials.

De twaalf leerlingen kregen aan het eind van de bijeenkomst een certificaat van Het Talent Centraal uitgereikt en iedereen kon terugkijken op drie leerzame dagen. ‘Ik heb enorm veel kennis opgedaan en daarnaast was het ook nog eens leuk,’ zei een enthousiaste leerling na afloop en die mening werd door de hele groep onderstreept.

Eijkhagen bedankt Het Talent Centraal, de HUB en haar medewerkers voor hun enorme inzet bij deze stage.